Húsvágó bárddal támadt a szomszédjára

2022.01.18 10:14

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A férfi egy borsodi kistelepülésen egész napos alkohol fogyasztás után vitába keveredett szomszédjával, és egy húsvágó bárddal támadt rá.

A vádirat szerint a vádlott 2021. június hónap második felében egy borsodi kistelepülésen lévő lakóhelyén egész nap szeszes italt fogyasztott, és eközben az udvaráról átkiabálva, folyamatosan a szomszédait szidalmazta és fenyegette. A szemközt lakó férfi az éjszakai órákban ezt megelégelve, szólt, hogy fejezze be a kiabálást. Az elkövető erre bement a házába, majd onnan egy húsvágó bárddal tért vissza, és azt azonnal az utcán lévő szomszédja irányába dobta, ami viszont a kerítés kiskapujába csapódott. 

Hus bard - árak, akciók, vásárlás olcsón - Vatera.hu

A vádlott újra magához vette a bárdot, a sértetthez ment és többször felé ütött, a szomszéd azonban védekezett, elütötte a bárdot, a vádlottat pedig ököllel arcon ütötte. A földre került férfi továbbra sem hagyott fel a támadással, most ülő helyzetben a sértett térde irányába csapott, aki hátraugrott, majd kirúgta a vádlott kezéből az eszközt, és a testén is megrúgta. 
 
A vádlottat még ez sem tartotta vissza, a helyszínre érkező hozzátartozói vetettek véget cselekményének. 
 
A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belüli gyógytartamú zúzódásos sérülést szenvedett el, de nem kívánt magánindítványt előterjeszteni. 
 
Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának egyidejű elrendelésével - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.
 
 
boon.hu