Idén is 180 borsodi családnak segített a Magyar Vöröskereszt húsvét előtt

2017.04.11 14:57

Jótékonysági bált rendezett februárban a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezete. A beérkezett adományokat kedden, húsvét előtt 180 rászoruló család között osztották szét.

voroskereszt_adomany2.jpg

fotó: Tóth Milán

 

Gál Imréné három gyereket nevel, a családi pótlék mellett 52 ezer forint a bevétele, amiből ki kell fizetnie a rezsit, valamint ruháznia és etetnie kell családját. Minden segítségnek örül, a Magyar Vöröskereszt megyei Szervezete mellett az adományosztásnak helyszínt biztosító Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) Arany János úti munkatársaival is jó a kapcsolata.

-Nem csak adományok formájában segítenek, hanem az ügyintézésekben, a hétköznapi életben való boldogulásban, a lelki problémákban – mondta Gál Imréné portálunknak. - Ez a felajánlás csak egy csepp a tengerben, de nagyon örülünk neki, minden segítség számít, mindennek megvan a helye.

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt megyei Szervezetének az igazgatója elárulta, a tavalyi bálhoz hasonlóan idén is másfél millió forintot adományoztak a meghívottak, amiből 100 miskolci és további 80 megyei családnak tudtak tartós élelmiszerekkel megtömött csomagokat összeállítani.

voroskereszt_adomany4.jpg

-A húsvétra való tekintettel füstölt sonkával is készültünk, emellett egyebek között bab, olaj, tészták és konzervek kerültek a csomagokba – fogalmazott Grubert Roland. Mint mondta, idén második alkalommal rendezték meg februári jótékonysági báljukat. - Szeretnénk tovább erősíteni a térség szociális hálóját, ebben a megyeszékhely vezetősége is partner. A MESZEGYI-vel is szorosan együttműködünk, az adományosztások alkalmával az intézmény biztosít számunkra helyszínt a szétosztáshoz, nem csak az Arany János úton, hanem több ponton is – tette hozzá.

Tóth Milán
minap.hu