Idén is folytatódik a miskolci városnézés

2016.03.11 07:39

Miskolcon az idén is az együtt járásra invitálnak mindenkit! 2015-ben nagy népszerűségre tett szert az a városnéző programsorozat, amelynek keretén belül a város turisztikai szervezete, a MIDMAR Nonprofit Kft. minden hónapban más témához kapcsolódó garantált városnézéseket tartott.

varosnez.jpg

Volt séta Herman Ottó és más híres miskolciak nyomában, a kereskedés és a gasztronómia jegyében, de tartottak irodalmi sétát 200 év miskolci szemelvényeiből idézve is.

Az idén márciustól novemberig hirdetik meg a garantált belvárosi tematikus sétákat – a már megszokott időpontban: minden hónap 2. szombatján délelőtt 10 órától. Indulás ezentúl is minden alkalommal a Tourinform irodától (Miskolc, Széchenyi u. 16.).

varosnez1.jpg

A 9 városnéző séta 9 témához kapcsolódik. A 2016-os év kínálatában szerepelnek érdekes homlokzatok és kapuk órákkal, betűkkel, számokkal; felkereshetik a belváros műemléktemetőit, megnézhetik szecessziós házait is. A sétálóutca környékéről is kimozdulnak, hogy közelebbről megismerhessék pl. a Búza teret, valamint a Népkertet és környékét.

varosnez2.jpg

Az első tematikus garantált sétára március 12-én, a hosszú hétvége szombatján kerül majd sor, amikor Miskolc díszpolgárainak emlékét idézik a belvárosban, így szó lesz Kossuthról, az író Jókairól, a költő Lévay Józsefről vagy a képzőművész Feledy Gyuláról és Lenkey Zoltánról is.

minap.hu