Időjárás-előrejelzés csütörtökre, Simon napjára - Ez az első télkezdő nap

2021.10.28 05:45

Ez az első télkezdő nap, a népi megfigyelések szerint. Az időjárásából következtetni lehet a télire. Most kiderül.

 
A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig továbbra is magasnyomás alakítja.
 
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre
 
 
Csütörtökön túlnyomórészt derült, napos idő várható, de a nyugati, délnyugati határ közelben a köd tartósabban megmaradhat, ott csak késő délelőtt oszlik fel teljesen. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, ugyanakkor csütörtök napközben Sopron és a Fertő környékén megélénkül a déli szél.
 
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra
 
 
A legalacsonyabb korareggeli hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken -4, -6 fok sem kizárt.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 12 és 17 fok között alakul.

Előrejelzés a hétvégére

Pénteken folytatódik a napos, csapadékmentes idő, de reggelre ismét sokfelé párássá, ködössé válhat a levegő. A Dunántúlon és délen helyenként élénk lehet a délkeleti szél. Délutánra 13 és 18 fok közé melegedhet a levegő.
 
A hétvégén is sok napsütésben lesz részünk, eső, zápor továbbra sem várható. Hajnalra, reggelre sokfelé pára, köd képződhet, mely néhol délnyugaton hosszabb ideig, a délutáni órákig is beragadhat. Napközben többfelé élénk, helyenként erős lehet a délkeleti szél. Délutánonként 13 és 18 fok között alakulhatnak a maximumok.
 
Hétfőn a reggel még többfelé párás, ködös lehet, majd napközben egyre több lesz a felhő, és délutántól a szeles időben záporok is kialakulhatnak.
 
forrás: met.hu / idokep.hu