Időjárás-előrejelzés szerdára: Hidegfront érkezik, akár hózápor is lehet

2021.10.13 06:01

Hidegfront érkezik, amely felhősödést, több helyen csapadékot hoz; havazás sem kizárt.

 
Az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain akár havas eső, hózápor is előfordulhat szerdán - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
 
Molnár Anna meteorológus elmondta: hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Emiatt már szerdára virradóra egyre felhősebbé válik az ég: elsősorban a Dunántúl nyugati és északi részein előfordulhat kisebb eső, és a szél is megélénkül. Máshol szárazabb és szélcsendesebb idő várható, így pára-, illetve ködfoltok is képződhetnek reggelre.
 
Időjárás-előrejelzés szerda délelőtte
 
 
A minimumhőmérséklet korareggel plusz 2 és 7 fok között valószínű, de a szélcsendes tájakon gyenge fagy is lehet. Napközben többfelé előfordulhat kisebb eső, záporeső. A Dunántúlon süt ki előbb a nap, keleten napközben is lehet eső, a hegyekben akár hózápor is.
 
Időjárás-előrejelzés szerda délutánra
 
 
A nappali csúcsértékek 9 és 15 fok között alakulnak - mondta a meteorológus, megjegyezve, a hőérzetet azonban ronthatja az erős, néhol viharos erősségű szél.
 
Csütörtöktől ismét szárazabb lesz az időjárás. Szombaton újabb hidegfront érkezik, de ez nem okoz majd jelentős esőzést, lehűlést. A jövő héten viszont több csapadék várható - ismertette Molnár Anna.
 
met.hu / idokep.hu