Időjárás-változás jön - Mutatjuk, mikor

2021.09.16 05:56

Frontrendszer vonul át felettünk. Időjárás-előrejelzés csütörtökre és péntekre.

 
A Kárpát-medencében is vége a nyugalom korának, csütörtök estig egyre inkább a nyugatról érkező frontálzóna veszi át az irányítást az időjárás felett.
 
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre
 
 
Csütörtökön a Tiszántúlra és északkeletre összpontosulnak a vastagabb felhők, máshol a sok fátyol- és gomolyfelhő mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Egy frontrendszer vonul át felettünk. A nap első felében kevés helyen, délutántól már elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon alakulhat ki zápor, zivatar. Estétől tovább növekszik majd a csapadékhajlam. A déli, délnyugati szél élénk, főleg a déli megyékben, illetve az Alföldön időnként erős lesz.
 
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra
 
 
A legalacsonyabb kora reggeli hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 31 fok között várható.
 
Időjárás-előrejelzés péntekre
 
 
Pénteken nyugatról kelet felé egy csapadékzóna vonul át felettünk. A hidegfront is megérkezik. Sokfelé kell záporra, zivatarra számítani. A délnyugati, majd északnyugati szél megélénkül, több helyütt megerősödik. A hőmérséklet is mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 19 és 26 fok között várható.
 
met.hu