Időjárási előrejelzés az utolsó októberi vasárnapra

2021.10.31 05:46

A Kárpát-medence időjárásában vasárnap estig lényeges változás nem várható.

 
Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre
 
 
Éjjel sokfelé párássá vált a levegő, főleg az Alföldön és a Dunántúl nyugati, délnyugati részein ködre is számítani kell, de a kevésbé szeles részeken is előfordulhatnak ködfoltok.
A ködfoltok vasárnap megszűnnek, és jobbára napos, száraz idő várható. A déli, délkeleti szél a Győr-Szeged vonal széles sávjában többfelé megélénkül, helyenként megerősödik.
 
Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra
 
 
A legalacsonyabb korareggeli hőmérséklet általában -2 és +8 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 14, 17, a hosszabb ideig párás részeken 11, 13 fok között alakul.
 
Hétfőn a reggeli ködfoltok után a Dunántúlon változóan, másutt gyengén felhős, napos idő várható, azonban a délutáni óráktól nyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, majd éjszakára országszerte beborul az ég. Napközben még számottevő csapadék nem valószínű, a késő délutáni, esti óráktól főleg a Nyugat-Dunántúlon már többfelé eleredhet az eső, záporeső. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A hőmérséklet hajnalban -2 és +9 fok, kora délután 11 és 18 fok között valószínű, északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.
 
forrás: mer.hu / idokep.hu