Időjárási előrejelzés október 24-re, vasárnapra

2021.10.24 06:02

Az átlagostól kissé eltér majd az időjárás.

 
Nyugat-Európa felett anticiklon található, amely fokozatosan helyeződik át a szárazföld belseje felé. Ez a magasnyomású képződmény alakítja hazánk időjárását is a következő időszakban. Hatására nyugodt, száraz és az átlagosnál 1-2 fokkal hűvösebb idő várható.
 
Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre
 
 
Vasárnap napközben derült, napos, száraz idő várható, északkeleten képződhet kevés gomolyfelhő. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, mindössze a keleti határ közelében élénkülhet meg az északi szél. 
 
Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra
 
 
A legalacsonyabb korareggeli hőmérséklet általában -4 és +3 fok között alakul, de főként az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.
 
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 11 és 15 fok között valószínű.
 

Az új hét első napjaiban sem változik sokat időjárásunk!

 
Hétfőn derült, napos, száraz időben lesz részünk. A Dunántúl északi felén és helyenként délen élénk, időnként erős lehet a délkeleti szél. Reggel főként keleten és az Alpokalján találkozhatunk párás, ködös körzetekkel. Hajnalban -5, +5 napközben 10-16 fok várható.
 
Kedden nyugat felől megnövekszik a felhőzet, eső, zápor a Dunántúlon alakulhat ki. A középső országrészben élénk lehet a délkeleti szél. Újabb hideg reggelben lesz részünk, délután pedig 9-15 fokot mérhetünk.
 
Szerdán kezdetben több, délután már kevesebb felhő lehet az égen. A csapadék elvonul, kevés eső még reggel eshet délnyugaton. Hajnalban foltokban pára, köd képződhet. Délután 10-16 fokra van kilátás. Csütörtökön napos idő várható, hideg, többfelé ködös reggellel, 10-16 fokos maximumokkal.
 
forrás: met.hu / idokep.hu