Idős asszony kirablása miatt emeltek vádat

2015.08.04 19:28

A vádlott rátámadt a megromlott egészségi állapotú időskorú asszonyra, és a magával vitt kalapáccsal fejen ütötte.

Vádat emelt egy idős szentesi nő 2013-as kirablása miatt az ügyészség egy büntetett előéletű férfi ellen. Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte, a férfit az ügyészség felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérletével, a személyi szabadság 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett megsértésének bűntettével, súlyos testi sértés kísérletével, valamint magánlaksértés bűntettével vádolja.

A vádirat szerint a férfi korábbi szabadságvesztése alatt megtudta, hogy a zárkatársa távoli rokona egy lemezkazettában nagyobb összegű készpénzt és értékes arany ékszereket tart. Szabadulása után elhatározta, hogy megszerzi az értékeket, ezért 2013. augusztus 21-én reggel bemászott a nő szentesi házába, majd bezárta az ajtót, hogy a sértettek ne tudjanak elmenekülni.

A férfi, miután megtalálta a megromlott egészségi állapotú időskorú asszonyt, rátámadt, és a magával vitt kalapáccsal fejen ütötte. Majd újra ütésre emelte a kalapácsot, és azt követelte, hogy a nő adja át a készpénzét és az ékszereit. A sértett védekezni próbált és dulakodni kezdett a támadóval, ezt meghallva a nő lakásban tartózkodó, tízéves unokája a segítségére sietett. A vádlott megragadta a gyereket, akinek azonban végül sikerült kiszabadítania magát és az utcára futott. Ezt látva a vádlott elmenekült a helyszínről, anélkül, hogy bármit sikerült volna elvinnie. A vádlott többszörös visszaesőnek minősül, a vádemeléskor más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte.

napigazdasag.hu