Idős asszonyokat fosztott ki – elfogták a rendőrök

2021.06.23 06:13

A kecskeméti nyomozók előterjesztést tettek az őrizetben lévő gyanúsított letartóztatására.

 

Az első bejelentés 2021. június 18-án érkezett a rendőrségre arról, hogy Kecskeméten, a Rávágy téren egy idős nőt kifosztottak. Egy ismeretlen férfi odalépett a 74 éves sértetthez, megszólította, majd kitépte a nyakából a láncát és elszaladt. 
 
A rendőrök alig fejezték be az áldozat részletes kihallgatását, amikor újabb, hasonló tartalmú feljelentésre kellett reagálniuk. A második eset a Teleki Pál téren történt: egy idegen odament egy 65 éves asszonyhoz, megkérdezte tőle, hogy hány óra van, majd hirtelen mozdulattal letépte a védekezésre képtelen nőről az arany nyakláncát, és elmenekült a helyszínről. A két asszony részletes vallomása alapján a nyomozók éjszakába nyúló adatgyűjtésbe kezdtek, valamint elemezték a bűncselekmények környékén fellelhető térfigyelő kamerák felvételeit. A következő nap kora reggelén újabb két sértett jelentkezett a rendőrségen. Egyikőjüket hajnali 6 órakor, a másik áldozatot pedig 6 óra 40 perckor fosztotta ki az ismeretlen férfi.
 
A négy helyszín és a négy személyleírás már elengedőnek bizonyult a nyomozók számára: június 19-én este elfogatóparancsot bocsátottak ki az ellen a 30 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint a bűncselekményeket elkövethette. 
 
A körözés alapján a rendőrök 2021. június 21-én 1 óra 30 perckor elfogták O. Rudolf kecskeméti lakost. Őt – őrizetbe vétele mellett – négyrendbeli kifosztás bűntettének gyanúja miatt kihallgatták, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
 
police.hu