Idős férfit lopott meg két tizenéves

2015.07.27 09:53

A 16 éves lány és fiú cigarettát kért egy bácsitól Tatabányán, aki nem adott nekik, ezért kiragadták a kezéből a táskáját. A pénzből üdítőt és péksüteményt vettek.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság két tatabányai fiatalkorú ellen - olvasható a rendőrség honlapján.

A gyanú szerint a 16 éves lány és fiú gyermekkorú társa július 26-án délután Tatabányán az utcán megszólítottak egy idős férfit. Cigarettát kértek tőle, amit a bácsi nem adott nekik. Ezután a gyanúsítottak kirántották a sértett kezéből a táskáját és elszaladtak vele. A tatabányai járőrök a férfitól kapott személyleírás alapján azonnal a tettesek felkutatására indultak, akiket fél órán belül elfogtak, és előállították őket a Tatabányai Rendőrkapitányságra.

A két fiatalkorú gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondták, hogy a táskában lévő pénzből péksüteményt és üdítőt vettek, és elvették a benne lévő cigarettát is.

A rendőrök a táskát a bűncselekmény elkövetésének helyszínétől nem messze, egy bokros területen megtalálták és visszaadták a sértettnek. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsítottak gyorsított bíróság elé állítását.

hvg.hu