Idősek otthona: Müller Cecília feloldotta a kijárási tilalmat!

2020.06.19 11:52

A március 8-án meghozott szociális intézményekre vonatkozó korlátozások enyhítéseit ma megfejelték azzal, hogy az országos tisztifőorvos feloldotta a kijárási tilalmat az idősotthonokban.

Mától ismét kijárhatnak az idősek az otthonokból

Fotó: Pixabay

 

Bár erről hivatalos tájékoztatás még sehol jelent meg, közleményt sem adtak ki, egy gödöllői idős otthonban arról tájékoztatták a lakókat, hogy több hónapos szigorú karantén után végre elhagyhatják az intézményt, kimehetnek szeretteikhez, vagy akár bevásárolni - tudta meg az mfor.hu.
 
Azonnal felhívtuk a koronavirus.gov.hu honlapján található forró drótot, tudnak-e hivatalos bejelentésről, de az ügyfélszolgálaton kapott információ szerint még nem jelent meg erről jogszabály, sem rendelet – egy szóval még nincs kihirdetett változás ezügyben.
 
Fotó: Vajda János / mti.hu
 
Ugyanakkor a Nemzeti Egészségügyi Központ honlapját böngészve rábukkantunk a tegnap dátumozott hivatalos határozatra, miszerint
 
a március 8-án kiadott, majd többször módosított kijárási tilalmat feloldják. Maszk viselése azonban kötelező továbbra is a látogatóknak.
 
Ezzel Magyarország összes fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményben elrendelt látogatási tilalmat FELDOLDOTTÁK.
 
Természetesen a koronavírussal fertőzött személyek továbbra sem látogathatóak és továbbra sem mehetnek ki az intézményből, és a COVID-19 fertőzéssel érintett szervezeti egységek vonatkozásában a kijárási tilalmat fenn tartják.
 
Ezzel a márciusban meghozott korlátozó intézkedések a felvételi zárlat eltörlésével és a részleges látogatás engedélyezése után végre teljesen eltűntek az idősotthonokból.
 
Kormos Olga
mfor.hu