Időseket raboltak ki és vertek meg

2016.05.21 11:38

Fojtogatta és fegyverrel is fenyegette áldozatait az a rabló, aki egy idős váci házaspártól vette el minden megtakarított pénzét. Egy nappal később a rendőrök a saját lakásán fogták el.

A Pest megyei nyomozók fogták el azt a férfit, aki Vácon kihasználta egy idős házaspár jóhiszeműségét, majd kirabolta őket.


A rendőrség információi szerint a 23 éves férfi 2016. május 18-án a délelőtti megtévesztéssel jutott be egy váci családi házába. Az ott élő idős házaspárt a hálószobába csalta, egyiküket egy párnával az ágyra nyomta, másikukat pedig fojtogatni kezdte, közben pedig a pénzüket követelte. Egy fegyverrel vagy annak utánzatával is megfenyegette őket, ez megtette hatását, az idős házaspár átadta neki minden spórolt pénzét. A bántalmazás következtében mindketten könnyen megsérültek. A támadó ezután elmenekült.

A Pest megyei nyomozók május 19-én a délutáni a lakóhelyén fogták el a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható szendehelyi férfit. Előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, végül őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

hvg.hu