Igazi májusi időjárás vár ránk a hétvégén

2016.05.20 06:05

Péntektől végre kisüt a nap, és a jó idő egész hétvégére kitart; vasárnap akár már 27 fok is lehet.

Az Országos Meterológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint péntek hajnalra mindenütt csökken a felhőzet, de néhol - elsősorban a Dunántúlon - várható csapadék. Később a többórás napsütés mellett helyenként zápor, főként a Dunántúlon néhol zivatar is kialakulhat. Éjszaka a Nyugat-Dunántúlon, napközben pedig már többfelé megélénkül a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Szombaton és vasárnap is napos időre számíthatunk, alig-alig lesz felhő az égen, csapadék pedig sehol sem valószínű. Szombaton az északkeleti, vasárnap a délire forduló szelet kísérik helyenként élénk széllökések.

Az éjszakák még kissé hűvösebbek lesznek, hajnalra 7 és 13 fok közé hűl le a levegő, viszont a napsütés és az érkező melegebb léghullámoknak hatására a délutáni órákra szombaton már 22 és 25, vasárnap pedig 23 és 27 fok közé is emelkedik a hőmérséklet.

A napos időnek egy hidegfront vet majd véget, amely hétfőn a nap második felében közelít meg minket, és kedden vonul át az országon.

met.hu