Igen hűvös kedd reggelre ébredünk

2015.07.27 18:50

Helyenként hajnalra 11 fokig is lehűlhet a levegő, sőt köd is képződhet. Napközben aztán a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre szinte mindenütt számíthatunk, ugyanakkor az Észak-Dunántúlon tartósan felhős vidékek is lehetnek. Legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb zápor. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de a nyugatira forduló szél az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön megélénkül, sőt északon egy-egy erős széllökés is lehet. Emellett hétfőn a zivatarokat is kísérheti átmeneti szélerősödés. A csúcshőmérséklet 24-30 fok között alakul.

Szerdán az ország északi felén jobbára erősen felhős lesz az ég, máshol még hosszabb időre kisüt a nap, de délutántól, estétől már a déli tájakon is növekszik a felhőzet. Eleinte csak északon, délutántól délen is több helyen várható zápor, zivatar. A szél délelőtt még csak a Dunántúlon, majd másutt is egyre többfelé északnyugatira fordul, és megerősödik. Hajnalban 16-21, napközben 27-33, de északnyugaton csupán 22, 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország északi felén, harmadán nagyrészt erősen felhős lesz az ég, másutt hosszabb időre kisüt a nap. Estétől egyre többfelé jelentősen csökken a felhőzet. Főként az északi megyékben fordulhat elő zápor. Az északi, északnyugati szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15-20, a legmagasabb nappali északnyugaton 20-23, máshol 24-29 fok között alakul.

Pénteken derült, napos időre számíthatunk csapadék nélkül. Az északi szél napközben többfelé megélénkül. Hajnalban 11-17, napközben 25-30 fok között alakul a hőmérséklet.

mti.hu