Így fogadta Törőcsik Marit és Makk Károlyt az államfő

2015.12.11 20:27

Áder János köztársasági elnök tiszteletvacsorán látta vendégül Törőcsik Mari kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, a nemzet színészét 80. és Makk Károly Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezőt, a nemzet művészét 90. születésnapja alkalmából pénteken a Sándor-palotában.

A tiszteletvacsorák hagyományát Áder János köztársasági elnök 2012-ben azzal a szándékkal teremtette meg, hogy időről időre felhívja a figyelmet a tiszteletre méltó értékek megteremtőire, a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek öregbítik Magyarország hírnevét. Az államfő eddig tudósokat, sportolókat, művészeket látott vendégül tiszteletvacsorán, de meghívást kaptak a Sándor-palotába Európa-bajnok szakmunkások is. Ezen alkalmakkor Áder János körbevezeti vendégeit a Sándor-palota történelmi termein, majd együtt megtekintik az épület teraszáról a kilátást. A tiszteletvacsorákon a legnevesebb magyar éttermek és séfek alkotta négyfogásos menüsort szolgálják fel a vendégeknek.

Tiszteletvacsorán vett részt 2012 óta mások mellett Polgár Judit nemzetközi sakknagymester, Hosszú Katinka ötszörös világbajnok úszó, Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett labdarúgó, Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és Lech Walesa egykori lengyel államfő.

mti.hu