Így köszöntötte fel Vásáry Tamást a kulturális államtitkár

2018.08.12 15:14

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nevében augusztus 11-én, szombaton este személyesen kereste fel otthonában és köszöntötte Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművészt és karmestert 85. születésnapja alkalmából - közölte a tárca vasárnap az MTI-vel.

Így köszöntötte fel Vásáry Tamást a kulturális államtitkár
 
A hazatérő 85 éves művészt lakása előtt operaénekes, zenész és artista művészek várták, a flashmob után az államtitkár elmondta: Vásáry Tamás méltó példát ad a következő generációknak is - áll a közleményben.
 
Vásáry Tamás már gyermekkorában rendszeresen zongorakoncerteket adott, és nagyon fiatalon megnyerte a Zeneakadémia Liszt-versenyének első díját. A világ számtalan pontján fellépett a világ legfontosabb zenekaraival és a legismertebb karmesterekkel. Dirigensként több mint 100 zenekarral dolgozott - idézi fel a közlemény, amely kitér arra is, hogy a Nemzet Művésze címmel is kitüntetett alkotó munkásságáért 1951-ben Liszt Ferenc-, 1998-ban Kossuth-díjat vehetett át, kétszer kapott köztársasági elnöki kitüntetést.
 
mti.hu