Így menekült a medvék elől az egri lány (+videó)

2021.08.01 08:10

Szinte sokkot kapott a fiatal hölgy, amikor megpillantotta a két nagyvadat.

korábbi felvétel
 
Egyre gyakoribbak a medveészlelések hazánk északi hegységeiben. A nagyvadak legutóbb pénteken hajnalban egy kutyáját sétáltató  lányt kergettek rémületbe Egerben.
 
A Nagy-Eged utca feletti kis szőlős rész környékén jártunk, van ott két ház, közötte pedig egy kis ösvény, ahol lehet közlekedni. A közelben található egy nagy szemétdomb is. Már elengedtem futkározni a kutyámat, amikor a bokrok közeléből valami furcsa neszt hallottam
 
– nyilatkozta a heol.hu-nak Barna Borbála.
 
A lány megfogta a vizslát, mert korábban őzzel vagy macskával való találkozáskor is adódott kisebb probléma, ám a mostani látványra Borbála szinte sokkot kapott.
 
Két medvefejre lettem figyelmes, az egyik valamivel kisebbnek tűnt, mint a másik. Elsőre azt sem tudtam, hogy mitévő legyek
 
– mondta a portálnak a fiatal lány, aki megőrizve hidegvérét, a lehető legokosabban cselekedett.
 
Először elkezdett hátrálni a dombon, majd villámgyorsan lesprintelt, s már ekkor elkezdte tárcsázni a 112-őt.
 
Lefutottam egészen a domb aljáig, az útra azonban a sok bozót miatt nem tudtam kijutni. Ezért egy helyi hölgytől kértem segítséget, akinek a környéken volt a kertje, s közben csak kiabáltam, hogy „medve, medve”
 
– emlékezett Borbála, aki száz százalékig biztos abban, hogy két medvét látott.
 
A Tények-nek nyilatkozó Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park zoológiai szakreferense nem tudta megerősíteni a medvék jelenlétét, hangsúlyozva, hogy a mostani szárazságban medvétől származó nyomot, vagy bármiféle életjelet nehéz találni.
 
Ennek ellenére a szakember elképzelhetőnek tartja, hogy valóban medvék tűntek fel, bár ezt nyomokkal nem sikerült igazolni.

 

 


forrás: tenyek.hu / heol.hu