Így reagált a DK az MSZP bejelentésére

2017.01.18 16:22

A Demokratikus Koalíció elküldi Botka Lászlónak a párt "Sokak Magyarországa" című programját.

Így reagált a DK az MSZP bejelentésére

A párt közleményében emlékeztet, hogy az MSZP elnöksége a mai napon felhatalmazta Botka Lászlót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a demokratikus ellenzéki pártokkal a lehetséges választási együttműködésről.

„A DK eddig is részt vett az ellenzéki pártok egyeztetésein és várja Botka László jelentkezését. Egyetértünk Botka Lászlóval abban, hogy a kormányváltáshoz új baloldali programra van szükség. A Demokratikus Koalíció több mint 300 szakértő, szakpolitikus munkájának eredményeképpen már közel egy évvel ezelőtt elfogadta és közzétette a párt "Sokak Magyarországa" című átfogó programját” – írják.

Hozzáteszik: a DK programja kormányprogram-szintű részletességgel mutatja be, hogy mit kell tennünk az egészségügy és az oktatás rendbetételéért, a bérek emeléséért, a szegénység és az adók csökkentéséért, egyszersmind a demokratikus jogállam visszaállításáért. „Mi ezekről az ügyekről és nem pedig az ellenzéki pártok együttműködésének technikai részleteiről szóló vitát tartjuk fontosnak.

A "Sokak Magyarországa" című DK-programot a mai napon eljuttatjuk Botka Lászlónak is, mint a DK tartalmi, politikai hozzájárulását a kormányváltáshoz. A DK a jövőben is e program mentén folytatja a tárgyalásokat a demokratikus ellenzéki pártokkal” – áll a közleményben.

atv.hu