Így reagált Gyárfás lemondására Orbán

2016.11.30 12:30

A miniszterelnök korábban azt mondta az úszóbotrányról, hogy minél hamarabb rendezni kell a helyzetet.

Így reagált Gyárfás lemondására Orbán

A 24.hu riportere a Magyar Diaszpóra Tanács ülése után próbálta kérdezni Orbánt, hogy mit szól Gyárfás Tamás lemondásához, jó hírnek tartja-e. A magyar miniszterelnök nem vitte túlzásba a hír kommentálását: kezével jelezte, hogy nem fog válaszolni a kérdésre, majd utána az újságíróra rá se nézve, sajtófőnökétől kísérve beszállt szokásos fekete furgonjába.

Az ominózus kézmozdulat:

 

A portál kereste Havasi Bertalant, Orbán sajtósát is, de nem kaptak választ.

Sürgették a megoldást

Gyárfás lehetséges lemondásáról korábban azt mondta Orbán a hvg.hu-nak, hogy a sportért felelős államtitkár közleményében benne van az ő véleménye is. Szabó Tünde múlt heti közleményében azt írta, hogy úszószövetség belügyeibe, tisztségviselőinek választásába az állam és a sportért felelős államtitkárság nem avatkozhat bele, de egyértelműen sürgette a helyzet mielőbbi megoldását.

Fideszes körökben viszont nyílt titoknak számított, hogy Gyárfának mennie kell, csak az volt a kérdés, hogyan távolítsák el, illetve hogy ki kövesse az elnöki székben.

Gyárfás Tamás szerda reggel jelentette be lemondását, ez azt jelenti, hogy 23 év után távozik a szövetség éléről. Hosszú Katinka és Gyurta Dániel a Facebook-on reagált a hírre.

hvg.hu