„Ilyen ember nem méltó önkormányzati képviselőnek” – miskolci nyugdíjasok tüntettek a Jobbik irodánál

2015.11.20 11:26

Bocsánatkérésre szólították fel miskolci szépkorúak Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselőt. Péntek reggel csaknem ötvenen tüntettek a párt Hunyadi utcai irodája előtt.

nyugdijas_tuntetes_151120ml_7.jpg

Fotó: Mocsári László

„A miskolci nyugdíjas nem ostoba”; „Ne légy irigy, Jakab!”; „Nem csak a 20 éveseké a világ”; „Jakab, kérjen bocsánatot!”; „Ne nézz minket hülyének, tacskó!”; „Ennyit mondj: bocsánatot kérek” – ilyen feliratú és tartalmú táblákkal tüntettek miskolci nyugdíjasok a Jobbik Hunyadi utcai irodájánál péntek reggel. A miskolci szépkorúak sértve érzik magukat Jakab Péter (Jobbik) miskolci önkormányzati képviselő, frakcióvezető kijelentései miatt.

Mint ismert, az ellenzéki párt folyamatosan kritizálja a Salkaházi Programot, az időseket pedig „bulizó nyugdíjasoknak” nevezi. Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz a programban a Fásy mulatóval és az évi egyszeri, tízezer forintos juttatással megvásárolja a nyugdíjasokat.

„Mi az, hogy megvásárolnak bennünket?!” – tette fel a kérdést Kovács Gézáné a pénteki tüntetés alkalmával. – „Ledolgoztuk a fél életünket, megérdemeljük a tiszteletet! A megbecsülésünk jeleként indították el a programot, és annak részeként a batyusbált, ahol jól éreztük magunkat. Igenis, kell ilyen a nyugdíjasoknak, dolgoztunk eleget. Ne nézzen tehát le bennünket a képviselő”.

nyugdijas_tuntetes_151120ml_4.jpg

Turi Jánosné szintén több tiszteletet kér Jakab Pétertől. A miskolci szépkorú Kriza Ákos polgármesternek ugyanakkor köszönetet mondott azért, hogy elindították Miskolcon a Salkaházi Programot.

– Egyetlen egy polgármester sem volt ebben a városban 50 éve, aki a nyugdíjasokkal és a várossal így törődött volna. Köszönjük Kriza Ákosnak, le a kalappal előtte, ő törődik az emberekkel – fogalmaztak.

A miskolci nyugdíjasok korábban egyébként petíciót is írtak Novák Józsefné önkormányzati képviselőnek, amelyben azt kérik, hogy a támadások ellenére folytassák a Salkaházi programot.

Hegyi István szintén örül annak, hogy működik a Salkaházi Program.

– Szintén köszönet jár azért, hogy esetenként rendeznek egy vacsorát, ahol mindenki jól érzi magát és szórakozik. Ne irigyelje ezt tőlünk senki, hanem jöjjön el más is! Ha egységben vagyunk, akkor a városért mi is tudunk tenni, nemcsak azok az emberek, akik esetleg irigykednek a másikra – fogalmazott.

Gruber Rudolfné szégyenteljesnek nevezte, hogy azt állítják az itt élő emberekről, meg lehet őket vásárolni.

– Bocsánat, minket nem így neveltek! A 10 ezer forintot, ha tehetné, el is vehetné a Jobbik a nyugdíjasoktól. Egyszerűen nem értem… Ilyen ember nem méltó önkormányzati képviselőnek – szögezte le.

minap.hu