Ilyen még nem volt: Miskolcon is jár a könyvtárbusz

2015.10.09 08:17

Beiratkozás, kölcsönzés, internetezés és játék – mindez egy buszon. Az edelényi és az encsi kistérség után pénteken és szombaton miskolci városrészekbe is megérkezik a könyvtárbusz. Ha pedig nyernek pályázaton, akkor akár mindennap befuthat a könyvekkel teli jármű a miskolci utcákba.

Hangos szignál jelzi a közelgő könyvtárbuszt. A járat az országos könyvtári napokra érkezett Miskolcra. Sokan üdvözlik a kezdeményezést. Kranyecz Beáta elmondta, hogy amikor dolgozott, akkor egyáltalán nem volt ideje könyvtárba járni, a nyitva tartási idő és a munkaidő ütközése miatt. Most pedig azért okoz nehézséget – folytatta – mert babával azért nem olyan könnyű mozogni. Ezért jó ötletnek tartja a könyvtárbusz elindítását.

konyvtarbusz_151008ml_4.jpg

Az se gond, ha valaki még nem könyvtártag, hiszen a buszon is beiratkozhat. Ezután kölcsönözhet, internetezhet és akár keresztrejtvényt is fejthet. Bokrosné Stramszky Piroska, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese elmondta, az elkövetkező időszakban az Európai Uniós pályázatok keretében lehetőség nyílik arra, hogy a városi ellátás kiszélesítése érdekében könyvtárbuszra pályázhassanak.

A könyvtárbusz szignálja pénteken Komlóstetőn, Hámorban, Perecesen, és Bodótetőn, szombaton pedig Szirmán, Hejőcsabán, Görömbölyön és Tapolcán csendül fel, hogy olvasásra invitálja a miskolciakat is.

minap.hu