Ilyenkor az idősekre jobban odafigyelnek

2015.12.24 09:11

Az idősekre is figyelnek a vasgyári közösség rendőrei és körzeti rendésze. Ma egy 86 éves idős nénit látogattak meg, a terület önkormányzati képviselőjével együtt. Lukács Sándorné adományt is kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól.

Erzsike néni maga sem emlékszik, hány éve él egyedül. Férje halála óta magára maradt. Ma a terület képviselője a Vasgyár körzeti rendészével és közösségi rendőreivel együtt látogatta meg a 86 éves nénit. A tartós élelmiszereket tartalmazó csomag a Máltai Szeretetszolgálattól érkezett. Erzsike néni nehéz anyagi körülmények között él, így az adománnyal legalább már a karácsonyi ebéd alapanyaga megvan.

A közösségi rendőrök és körzeti rendészek egyik feladata, hogy az Erzsike nénihez hasonló idős emberekre is odafigyeljenek.

– A közösségi rendőrök és a körzeti rendész értesített engem arról, hogy Lukács Sándorné itt lakik, 86 éves idős néni, és nagyon nehéz helyzetben van – mondta Gazdusné Pankucsi Katalin, Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő –, ezért a Máltai Szeretetszolgálattól kértünk segítséget, és most ezt a csomagot hoztuk el neki és kívántunk áldott ünnepeket.

A rendőrök és rendészek egyébként rendszeresen meglátogatják a környéken élő időseket. Elsősorban azért, hogy biztonságban érezzék magukat, de Erzsike néninél legutóbb például a tűzifa hordásban is segítettek.

minap.hu