Íme, az év üzletembere: romhalmaz autóra cserélte el a mobilját egy edelényi fiatal, de ezzel még nem értek véget a megpróbáltatásai

2020.05.20 19:36

A mobiltelefonját cserélte el egy autóra az a 19 éves edelényi fiatal, akit a rendőrök nem sokkal később a kétes biznisz után előállítottak. Később kiderült, a férfi finoman szólva is rossz üzletet kötött.

Az edelényi fiatal ezért a kocsiért adta oda mobilját
 
 
A fiatalt épp akkor kapták el az egyenruhások, amikor „próbálgatta” a kocsit – írja a police.hu. A rendőrök hamar rájöttek, hogy a srácnak nincs jogsija, ráadásul a frissen szerzett autón lévő forgalmi rendszám más járműre lett kiadva. Emellett vezetés közben nem volt bekötve, de ez még csak a jéghegy csúcsa. Az autón ugyanis nem volt kötelező felelősségbiztosítás, a szélvédője be volt törve, a kipufogó-rendszere hiányzott, az abroncsok pedig olyan kopottak voltak, hogy életveszélyes volt velük közlekedni. A fiút ezek a dolgok nem érdekelték, a kocsiért boldogan odaadta a mobiltelefonját.
 
Egy biztos, ez egy drága üzlet volt, a rendőrök ugyanis 12 hónapra eltiltották a vezetéstől és 170 ezer forintra büntették meg, sőt, a rendőrök egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt is vizsgálják az ügy körülményeit.
 
police.hu