Indul az igazi dinnyeszezon: itt már kilónként 100 forintba se kerül a gyümölcs

2016.07.23 06:36

A lélektani, 100 forintos árszint alá csökkent a görögdinnye kilónkénti ára a nagy áruházláncoknál, a kisboltokban viszont ennél jóval drágább is lehet a gyümölcs.

dinnye01.jpg

A nagyáruházak honlapjait, akciós újságait böngészve ugyanakkor rövid időn belül kiderült, hogy a kereskedők igyekeznek biztosra menni. Jó a termés, van dinnye bőven, ilyenkor természetes is az alacsonyabb ár.

A mezőgazdasági termékek piaca már csak így működik: ha sok, akkor olcsó, ha kevés, akkor drága.

Az áruházak többsége a csütörtököt választotta akciós indítási napnak, persze más napokon is rajtoltatnak árengedményeket, de a hétvégi nagybevásárlás előtt ez a legcélszerűbb időpont. Nos, az akciós újságokat csütörtökön bogarászva rögvest kiderül, hogy többen alaposan belehúznak a dinnyeakciózásba. Nem csekély mértékű engedményeket kínálnak (30-40 százalékost is), lenyomva ezzel a dinnyeárakat a 100 forintos lélektani határ alá. A legolcsóbbak ráadásul 88-89 forintért kínálják a csíkos héjú görögdinnyét, ami napfényes, jó időben, a szezon első szakaszában kiváló ár, legalábbis a vásárlóknak. A kisebb boltokban jellemzően drágább a dinnye, akár 120-150 forint közötti árral is találkozhatunk.

penzcentrum.hu