Karanténhétköznapok – Ingyen szájmaszkokat varr a 72 éves pécsi Irénke nén (+ videó)

2020.04.04 07:08

Ingyen szájmaszkokat varr egy 72 éves pécsi asszony. Irénke néni a védőeszközöket kiakasztja a háza kerítésére, és bárki elveheti onnan, ha szüksége van rá. Eddig már több száz maszkot vittek el tőle rászorulók.

Ezt a kollekciót például Herenden készítették


Vörös Ferencné, Irénke néni már a következő adag szájmaszkot hozza és akasztja a kerítésére. A különleges védőfelszerelést otthon saját anyagból varja és ingyen adja azoknak akiknek szükségük van rá. Azt mondja, egyetlen dolgot kér cserébe: aki leakasztja a kerítésről és elviszi, az vislje is a maszkot.
 
"Először a gyermekemnek varrtam, miután megtudtam milyen drágán vettek, és akkor varrtam egy párat neki és maradt és úgy gondoltam, hogy kirakom hátha valakinek szüksége van rá és azóta folyamatosan varrom, folyamatosan rakom de nem győzők annyit kitenni hogy elég legyen." - nyilatkozta híradónknak Irénke néni.
 
A maszkok egyébként jó minőségű ágynemű anyagokból készülnek , azért mert ez az anyag nagy hőfokon mosható és vasalható is. Irénke néni azt meséli: Az elején álltalában mindenki csak megnézegette a maszkot, mert senki nem hitte el, hogy ingyen elvihető.
 
Irénke nénit sokan keresték már meg hogy varrjon nekik maszkot. Volt olyan is aki 50 kilométerről jött el a szájmaszkért. A 72 éves asszony azt mondta amíg bírja varrja a szájmaszkokat hogy ezzel is segítsen az embereknek.
 
 
 
 
atv.hu