Ingyen WiFit minden faluba! Itt a kormány internet-törvénytervezete

2015.11.11 06:27

Átfogó törvénycsomag szabályozná újra a digtális Magyarországot - írta a kormányközeli Magyar Idők. Az iskolák eszközellátottságától a internetáfa csökkentésén át a startup cégek befektetőinek támogatásáig minden szinten átkalibrálnák a jogszabályokat. A tervezet részben Deutsch Tamás iternetkonzultációjának eredménye.

A szerdai Magyar Időkben hoztak le részleteket a készülő internettörvény tervezetéből.

A kormány kedvezményes internet-alapcsomagot vezetne be, ingyen wifit építene ki minden településen, és 18 százalékra csökkentené az internetezés áfáját.

Törvényjavaslat készülhet a netsemlegességről (ennek az elvnek a feloldásáról a közelmúltban döntött az Európai Parlament), és átfogó digitális köznevelési stratégia kidolgozására is készülnek. Utóbbinak része lehet a köznevelés digitális megújíásához szükséges infrastrukturális fejlesztések elrendelése, illetve a tananyagok és tantervek megújítása. Javítanák az intézmények eszközellátottságát és növelnék a pedagógusok digitális kompetenciáját.

A csomag része lehet egy digitális gyermekvédelmi terv is. Btk. módosításával önálló bűncselekménnyé emelnék az internetes zaklatást.

Emellett a startup cégek befektetőit adókedvezménnyel buzdítanák beruházásra.

A tervezett változások részben Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos konzultációjának eredményei.

hvg.hu