Ismét összeül a református zsinat

2015.11.16 19:13

Tanácsost választ a református egyház törvényhozó és legfőbb intézkedő testülete, amely foglalkozik majd areformáció jubileumának előkészületeivel is.

November közepén tartja következő ülését a Magyarországi Református Egyház (MRE) Zsinata, mely a harmadik lesz ebben a hatéves ciklusban - olvasható a testület Kommunikációs Szolgálatának közleményében.

A református egyház törvényhozó és legfőbb intézkedő testületének őszi ülésszaka Ivan Patterson, az Ír Presbiteriánus Egyház korábbi moderátorának áhítatával veszi kezdetét. A napirend egyik kiemelt pontja a zsinati tanácsos megválasztása. Emellett több, a legutóbbi Zsinati Tanácson felmerült témát is tárgyalnak, valamint – egyebek mellett – a reformáció jubileumának előkészületeivel, a hittanoktatással és a készülő énekeskönyvvel is foglalkozik majd a testület.

 

Az ülés keretében adják át a zsinati alapítású teológiai, diakóniai és oktatási díjakat, megemlékeznek a református börtönmisszió 25, illetve a református börtönlelkészi szolgálat 15 éves fennállásáról, valamint beszámolnak a 2015-ös Csillagpont református ifjúsági találkozó megvalósulásáról, a közegyházi intézmények és a Zsinati Hivatal idei szakmai munkájáról. A kétnapos tanácskozást élőben közvetíti az egyház hivatalos honlapja, a reformatus.hu - zárul a közlemény.

mti.hu