Ismét Túrós Andrást választották az Országos Polgárőr Szövetség elnökévé

2020.10.18 06:14

Az elmúlt öt évben polgárőrök összesen 45,5 millió órát töltöttek szolgálatban.

Ötödik alkalommal választották meg az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnökének Túrós Andrást a szövetség szombati közgyűlésén - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.
 
 
Közleményükben idézték Túrós Andrást, aki a küldöttgyűlésen elmondta: az elmúlt öt évben összetartás és egységes gondolkodás, tenni akarás jellemezte a szövetséget, amely hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt öt évben jelentősen javultak Magyarország közbiztonsági mutatói.
 
Az elnök beszámolója szerint az elmúlt öt évben polgárőrök összesen 45,5 millió órát töltöttek szolgálatban - ebből 7 milliót a rendőrséggel közösen - több százezer jelzésadással éltek, hatezer eltűnt személy felkutatásában vettek részt, valamint közel 30 ezer esetben értek tetten bűnelkövetőket.
 
Mindehhez az is kellett, hogy a Belügyminisztérium mind szakmailag, mind erkölcsileg támogassa a civil mozgalmat, emellett jelentős anyagi támogatást is kap évente a szervezet - tette hozzá.
 
A hét végi közgyűlésen a 153 küldött döntött az elnökség tagjairól, illetve a tisztségviselők személyéről is. A szervezet elnökségének tagja lett - mások mellett - a népszerű előadóművész, Markos György, akit kommunikációs és társadalmi kapcsolatokért felelős elnökhelyettessé választottak, és alelnökké nevezték ki Pausz Ferenc közlekedési szakértőt.
 
mti.hu