Ismét Vona Gábor a Jobbik elnöke

2016.05.29 19:45

Újraválasztották Vona Gábort a Jobbik elnökének a párt vasárnapi budapesti tisztújító kongresszusán.

Budapest, 2016. május 29. Vona Gábor, a Jobbik újraválasztott elnöke (k) a párt tisztújító kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón a Budapest Kongresszusi Központban 2016. május 29-én. Mögötte a megválasztott alelnökök (b-j): Janiczak Dávid, Z. Kárpát Dániel, Sneider Tamás, Toroczkai László, Volner János és Fülöp Erik.

Vona Gábor, a Jobbik újraválasztott elnöke (k) a párt tisztújító kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón. Mögötte a megválasztott alelnökök (b-j): Janiczak Dávid, Z. Kárpát Dániel, Sneider Tamás, Toroczkai László, Volner János és Fülöp Erik.

fotó: Szigetváry Zsolt

A politikus - aki hatodik ciklusát kezdi a párt vezetőjeként - a szavazatok 80,5 százalékát kapta a küldöttektől a titkos szavazáson. Vona Gábor sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a kongresszuson a Jobbik "nemzeti néppárttá vált".

Az alelnöki tisztséget a következő két évben Volner János, Z. Kárpát Dániel, Toroczkai László, Sneider Tamás, Fülöp Erik és Janiczak Dávid tölti be. Vona Gábor viszont lemond a Jobbik parlamenti frakciójának vezetéséről Vona Gábor. Volner Jánost jelöli frakcióvezetőnek, aki várhatóan az őszi ülésszak kezdetétől töltheti be a tisztséget.

mti.hu