Itt a vége: szakítottak Szanyiék a Munkáspárttal, mert az nem elég "rendszerkritikus"

2022.08.28 14:30

Szanyi Tiborék pártja, az ISZOMM szünetelteti választási együttműködését a Thürmer Gyula-féle Munkáspárttal. Egyébként pedig úgy vélik, hogy a kormány elveszítette a józan eszét, az ellene való fellépés egyik lehetséges formája pedig a lassító sztrájk.

 

A Szanyi Tibor nevével fémjelzett Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) kemény döntésre szánta el magát, és – ha csak átmenetileg is, de – szakít szövetségesével, a Thürmer Gyula vezette Munkáspárttal, amellyel közösen indultak a tavaszi parlamenti választáson. Nem országos listán, mert azt nem tudtak állítani, de csaknem félszáz közös egyéni jelöltjük volt, ám ők is elég rosszul szerepleltek, még ha utóbb Szanyi azt is mondta a hvg.hu-nak, hogy erre is “lehet építeni”:
 
Az ISZOMM közleménye szerint nem is a rossz választási szereplés miatt függesztik fel az együttműködést a Munkáspárttal, hanem azért, mert úgy látják, valami megváltozott. Azt írták: a felfüggesztés addig tart, amíg "nem válik újra világossá a Munkáspárt ellenzéki karaktere, egyben rendszerkritikus alapállása”.
 
Az ISZOMM továbbá deklarálta közleményében, hogy "a népámítás révén ismét győztes kormánykoalíció elveszítette józan ítélőképességét", a kormányzat elleni fellépés lehetőségét a “lassító sztrájkban” látják. Megjegyezték még, hogy “a kormányoldali pénzbárókkal szemben a szintén pénzbárókra építő látszat-ellenzék bűnös baklövései nem igazolhatják sikerként a népnyúzó politikákat".
 
hvg,hu