Itt az első váratlan döntés az óraátállításról

2021.09.16 08:03

A cseh kormány megelégelte, hogy az Európai Unió tagországai egyszerűen képtelenek megállapodni arról, hogy miután szabadon dönthetnek az óraátállításról, a nyári vagy a téli időszámításnál maradjanak-e.

 
Csehország kormánya úgy döntött, hogy nem választ a nyári és a téli időszak időbeállítása között, hanem tovább folytatják az átállást ősszel és tavasszal a kétféle időmérés között - adta hírül a Radio Praha. A többi uniós tagországnak is döntenie kell ebben az ügyben a továbbiakról. A jó politikai döntés elengedhetetlen ismérve, hogy olyan magyarázat tartozik hozzá, ami a kormány álláspontját valami nagyon jónak állítja be.
 
Ezért alkalmazza szívesen a döntéseiben a magyar vezetés a valami elleni védelem megfogalmazást, illetve a nemzeti jelzőt. A cseh spin doctorok, azaz megmagyarázó szakemberek azt találták ki, hogy nappali világosság védelmének keresztelik el a kormány bölcs döntését, amely egyébként a következő öt évre vonatkozik.
 
Az ügy menedzselését a munkaügyi és szociális miniszterre, Jana Maláccovára bízták, aki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy marad az óraállítás, mivel az Európai Unió tagállami nem tudtak megállapodni valamilyen egységes rendben. Így a melegebb nyári hónapokban később lesz sötét és tovább tart a éjszakai hűs időszak, amit a cseh polgárok továbbra is becsalogathatnak a szobájukba a nyitott ablakon keresztül.
 
napi.hu