Itt az MNB kamatdöntése!

2018.06.19 16:23

A várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta irányadónak nevezett kamatlábát mai ülésén a monetáris tanács. Az alapkamat holnaptól is 0,9% lesz, az aszimmetrikus kamatfolyosó két széle pedig 0,9% (egynapos hitelkamat), illetve -0,15% (egynapos betéti kamat) marad.

Képtalálat a következőre: „magyar nemzeti bank https”
 
Arra a piacon igazából senki sem számított, hogy a Magyar Nemzeti Bank a turbulens piaci környezetben akkorát fordít a monetáris politikán, hogy rögtön a kamatokhoz nyúl. A fő kérdés, hogy a 15 órakor megjelenő közleményében milyen utalásokat tesz a jövőbeli monetáris politikára.

Gyorsabb növekedést és inflációt vár az MNB

Megemelte inflációs és növekedési előrejelzését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a friss inflációs jelentésében. A jegybank úgy véli, hogy idén 4,4%-os lesz a GDP-növekedés, amely 2,8%-os inflációval társul. 
 
Erős növekedés és a korábban vártnál magasabb infláció jellemezheti idén a magyar gazdaságot. Az MNB szerint 2018-ban 4,4%-os GDP-növekedés lehet, ami magasabb, mint a három hónappal korábban várt 4,2%-os ütem. Az infláció 2,8% lehet az idei évben, 0,3%-ponttal nagyobb, mint amit korábban vártak. 

Gyorsabb növekedést és inflációt vár az MNB

A jövő évet is szebbnek látja az MNB. A GDP-növekedés 3,5%-os lesz 2019-ben, ami gyorsabb bővülés a márciusban prognosztizált 3,3%-nál. Az infláció kismértékben meghaladja a 3%-ot.

 

portfolio.hu