Itt van a friss meteorológiai előrejelzés szombatra - Mutatjuk a részleteket (+videó)

2022.01.15 05:51

A Kárpát-medence fölött éjszaka hidegfront vonult át, de számottevő csapadék nélkül.

 
Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre
 
 
Éjszaka északkeleten folytatódtt a borult, párás idő, a derült tájakon pedig átmenetileg erősen megnövekedett a felhőzet; néhol jelentéktelen, vegyes halmazállapotú csapadék is hullott.
Az északkeleti megyékben szombaton is jobbára borult maradhat az ég, másutt több-kevesebb napsütés várható; főleg a Dunántúlon lehet időnként több a felhő. Az északnyugati szelet éjszaka északnyugaton még többfelé kísérik erős, olykor viharos lökések, majd veszít erejéből a szél, de néhány erős széllökés még szombaton is előfordulhat.
 
Időjárás-előrejelzés szombat délutánra
 
 
A legalacsonyabb korareggeli hőmérséklet általában -4 és +4 fok között várható, de a derült, szélvédett, havas helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 3 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán fagypont körül valószínű.
 
Vasárnap hajnalra már nagy területen képződhet pára, köd, zúzmarás köd, ami keleten délután is megmaradhat. A napsütés a köd feloszlása után szinte zavartalan lesz, csapadék nem valószínű. Hajnalban -12, -1, napközben -2 és +7 fokra van kilátás.
 
Hétfőn erős, viharos széllel hidegfront éri el az országot. Záporok érkeznek, hajnalban a Dunántúlon, este északkeleten havas eső, hózápor fogmájában hullhat csapadék. Reggel -7, +2, napközben 3-9 fok között alakul a hőmérséklet.
 
Kedden erős fagyra már nem kell számítani, napközben pedig napos, enyhe idő várható. Szerdán fagyos reggel, napos, enyhe délután jön. Számottevő csapadék nem várható. Átmenetileg a szél is csillapodik, emiatt viszont ködös lehet a reggel.
 


forrás: met.hu / idokep.hu