Ittasan, eltiltás alatt, hatósági jelzés nélkül bukott a motoros Ónodon

2017.07.26 16:17

Egy ittas motorost az oszlop fogott meg, míg több szeszesital-fogyasztása után volán mögé ülő autóst pedig a rendőrök.

Ittasan, eltiltás alatt, hatósági jelzés nélkül bukott motoros Ónodon
ttasan, eltiltás alatt, hatósági jelzés nélkül bukott motoros Ónodon
fotó: police.hu

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az illetékességi területén kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára, így az ittas sofőrök kiszűrésére is. A megye útjain 2017. július 17-e és július 23-a között 72 közúti közlekedési baleset történt. Ebből hét esetben volt ittas sofőr az okozó. 
 
A járőrök az adott időszakban 27 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.
 
Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.
 
Egy 29 éves motoros Ónodon, a Mező utcában haladt 2017. július 19-én 14 óra körül, amikor járműve sebességét nem az útviszonyokhoz igazítottan választotta meg és egy kanyarban oszlopnak ütközött. A súlyos sérülésekkel kórházba szállított férfi el volt tiltva a vezetéstől, a motoron nem volt hatósági jelzés, ráadásul ittas is volt.
 
onod_motoros1
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!
 
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság