Jakab Péter kilép a Jobbikból, de mandátumát nem adja vissza

2022.08.11 18:22

A Jobbik volt elnök-frakcióvezetője válaszolt a pártelnök nyílt levelére, amelyben Gyöngyösi Márton sürgette, hogy döntse el, marad-e vagy sem a pártban.

 
Bejelentette kilépését a Jobbikból Jakab Péter, a párt egykori elnök-frakcióvezetője. Jakab a Facebookon közölte a hírt, válaszul arra, hogy Gyöngyösi Márton pártelnök egy nyílt levélben választás elé állította, sürgetve, hogy döntse el mit akar, ha új pártot építene, akkor inkább távozzon a Jobbikból.
 
Jakab válaszában azt írta: "Te a Jobbik új elnökeként ma választás elé állítottál: ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban. Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban.“


Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom. (…) Ezennel kilépek a Jobbikból, független képviselőként pedig maradok a nép pártján pont úgy, ahogy eddig: nyersen, karcosan, de mindig őszintén. A Jobbik feladhatja, én soha!” 
 
– zárta válaszát Jakab.
 
Jakab arról is írt, hogy pártelnökké választása után Gyöngyösi békét hirdetett, és kérte őt, mondjon le a frakcióvezetésről, és "maradjak csendben". „Stratégiai csendben”, ahogy te fogalmaztál – írta válaszában Jakab, hozzátéve: "a Fidesznek biztos, hogy ez az elvárása felém, de hogy neked is?" Megjegyezte: "Nem tudom Marci, hogy te Rogán embere vagy-e, csak azt, hogy csendet kértél tőlem."
 
forrás: facebook.com