Január elsejétől változás a Magyar Postánál: a levelek útja ezentúl két nappal hosszabb lehet – Kiderült, érinti-e a nyugdíjak kézbesítését

2021.01.24 07:41

Az idei évtől a korábbiaknál kevésbé szigorú kézbesítési határidők kötik a Magyar Postát.

A nyugdíjak a kifizetési naptár szerint érkeznek

Fotó: Bruzák Noémi

 

A Népszava úgy tudja: január elsejétől az elsőbbségi levelek 85 százalékát kell a feladást követő munkanapon kézbesíteni, az eddigi 90 százalékkal szemben. Eddig a sima levelek 85 százalékát három napon belül kellett eljuttatni a címzetthez, 97 százalékát öt napon belül. Ebből a jövőben csak az utóbbinak kell eleget tenniük. Ez egyes esetekben azt jelentheti, hogy a levelek útja ezentúl két nappal hosszabb lehet, mint eddig.
 
Joggal merül fel a kérdés a nyugdíjasokban, hogy aki nem utalva, hanem a postán keresztül kéri a nyugdíját, annak később fogja-e a postás kihozni a pénzt, ha megengedőbbek a kézbesítési szabályok.
 
– A nyugdíjakat a megszokott rend szerint kézbesítjük, ebben semmilyen változás nem történik – válaszolta a Magyar Posta kommunikációs osztálya. A társaság ígéri, az ellátást időben juttatja el az időseknek. – Minden érintett a saját nyugdíjkifizetési naptárjában szereplő időpontokban kapja kézhez a nyugdíjat.
 
Az egyéb változásokkal kapcsolatban megjegyezték, hogy az egyetemes postai közszolgáltatási szerződés azt határozza meg a Magyar Posta számára, hogy legfeljebb hány napon belül kell kézbesíteni a közönséges és a könyvelt küldeményeket. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az ügyfelek később kapják meg a küldeményeket.
 
forrás: nepszava.hu / blikk.hu