Jó hír az állatbarátoknak: befejeződött a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése

2021.04.30 16:37

Befejeződött a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése, a csaknem 420 millió forintos beruházásnak köszönhetően új fogadóközpont épült és létrejött a Száhel bemutató épület oroszlán- és sivatagi hiúz-kifutóval, valamint felújították a tigrisházat. Az új létesítményeket pénteken adták át.

A felvétel még a munkálatok idején készült
 
Az önkormányzat a Széchenyi 2020 program keretében Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című projekt részeként valósította meg a miskolci állatkert felújítását.
 
A miskolci állatkert 1983. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit még Miskolc Városi Vadaspark néven. Az intézmény azóta is folyamatosan fejlődik, az állatállomány is rendszeresen bővül, most azonban története egyik legnagyobb fejlesztését mutathatja meg a közönségnek.
 
Fotó: Juhász Ákos
 
Az új fogadóközpont immár komplex szolgáltatásokkal várja az állatkert vendégeit, akik két új főlépcsőn és a mozgáskorlátozottak részére kialakított rámpán keresztül közelíthetik meg az épületet. A mostani fejlesztés másik kiemelt eleme az úgynevezett Száhel bemutatóház lett. A 200 négyzetméteres komplexumban igazi "sivatagi-show" kel életre, látható lesz ott oroszlán, de helyet kapnak a Száhel övezet más ragadozó fajai is, mint a sivatagi hiúz. Az épületben emellett kialakítottak egy belső madárröpdét, ahova leopárdteknősök is kerülnek, hogy a terület életközösségének minél teljesebb képét mutathassák be.
 
 
A Miskolc Holding Zrt.-hez tartozó miskolci állatkert fejlesztése 100 százalékos mértékben az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
 
mti.hu