Jó hír érkezett: életben marad a nagymúltú Szarvasi márka

2019.09.02 11:06

Jó hírekkel szolgált a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. (Tudja, itt készültek  ,,kotyogó" kávéfőzők!)

Forrás: MTI/Rosta Tibor
A fekete zászlót, már hónapokkal ezelőtt kitették

 

A felszámolás alatt lévő Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. (Vasipari) célja korábban is a hagyományos kávéfőző gyártásának megújítása volt, azonban a Vasipari lámpa gyártási tevékenységében kialakult nehézségek mellett erre már nem maradt lehetősége és tőkéje a múltban. A Vasipari Zrt. fizetésképtelenségi helyzetében a tevékenység továbbvitele megkérdőjeleződött, azonban külső befektető bevonásával létrejött együttműködői kör már hónapok óta azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagymúltú Szarvasi név, folytatódjon a hagyományos termékek gyártása és munkahelyet biztosítson az elbocsájtott dolgozók egy részének - derül ki a cég közleményéből.
 
Ennek fényében jött létre a Szarvasi Háztartásigép Kft. azzal a céllal, hogy életben tartsa a Szarvasi márkanevet és megújítsa a kávéfőző gyártást. A Szarvasi Háztartásigép Kft. együttműködve a gyártást végző Deerplast Kft-vel és a Vasipari néhány korábbi alkatrész beszállítójával újraszervezte a gyártási folyamatot.
 
A Szarvasi Háztartásigép Kft. együttműködő partnerével együtt 58, korábbi Vasipari dolgozónak biztosít munkahelyet.
 
Takács Zoltán, a Szarvasi Háztartásigép Kft. ügyvezetőjének célja nem csupán a nagymúltú Szarvasi márka életben tartása, de a gyártási folyamat stabilizálása, a termékpaletta megújítása egyaránt. A társaság eltökélt abban, hogy megerősítsék a kávéfőzőgépek piaci pozícióját a magyar piacon, éves szinten nagyságrendileg 100.000 kávéfőző eladásával terveznek.
 
A Szarvasi Háztartásigép Kft jelenleg 6 típusú kávéfőzőgépet gyártat és forgalmaz 30 különböző színben. A termékek megvásárolhatók a kereskedelmi hálózatokban, a kávéfőzőgépek ott vannak többek között a Spar, Tesco, Euronics, Auchan, Metro polcain, a legtöbb magyarországi műszaki üzletben, valamint e-kereskedés weboldalain.
 
A Szarvasi Háztartásigép Kft. szerződött partnereinél ellátja a garanciális szolgáltatást, az új termékekre vonatkozó gyártói garancia esetében pedig a Deerplast Kft. jár el a vásárlók irányában.
 
blikk.hu