Jobbik: Mindennek van határa – Az országnak és az emberek munkabírásának is

2015.11.09 06:49

Miskolc – Mindennek van határa: Magyarországnak is, amit meg kell védeni, és az emberek munkabírásának is, ami megköveteli, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 év munka után. Erről beszélt Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke Miskolcon tartott lakossági fóruma előtt.

Mint mondta, Miskolcot ugyan ma még közvetlenül nem érinti a migránsáradat, ez azonban könnyen változhat, ha a déli határzár miatt Erdély felől is megindulnak a bevándorlók. A kerítés bár lassíthatja a folyamatot, fel kell készülni arra az időszakra is, amikor már nem fogja tudni feltartóztatni a népvándorlási hullámot. A Jobbik ezért határőrséget állítana fel, emellett bevezetné az önkéntes sorkatonai szolgálatot: sokan tennének a hazáért, számukra jelentene lehetőséget mindez a honvédelembe való bekapcsolódásra. Sneider Tamás szerint a Fidesz csak követi az eseményeket: a Jobbik hiába javasolta, hogy ne regisztrálják a migránsokat, 200 ezret mégis nyilvántartásba vettek, mire a kormány megfogadta a Jobbik javaslatát. Most vissza is toloncolhatják ezt a tömeget, ami nem megengedhető, közölte a politikus.

A párt alelnöke a migránskérdés mellett sarkalatos problémának nevezte, hogy a Fidesz halálukig dolgoztatná a férfiakat, elutasítva a 40 év munka utáni nyugdíjbavonulás lehetőségét. Ez nemcsak anyagi kérdés – tette hozzá -, a nyugdíjas házaspárok megérdemlik, hogy együtt lehessenek idős éveikben. A Fidesz szerint ezt a jogot nem érdemlik meg a nyugdíjas nők. A Jobbik ellenben nem idős özvegyeket, hanem a ledolgozott élet gyümölcseit közösen élvező házaspárokat szeretne látni. Mint Sneider Tamás elmondta, ezért gyűjtöttek össze negyedmillió aláírást, ezért támogatták a Miskolcról induló népszavazási kezdeményezést, és ezért küzdenek Strasbourgban is tovább a férfiak nyugdíjáért.

- Jakab Péter, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke -

eszak.hu