Jogerősen tizenkét év fegyház a korláti rablónak

2017.09.13 19:02

„Adjon nekem pénzt, akkor nem bántom…” – ordította az 85 éves nő arcába.

Jogerősen tizenkét év fegyház a korláti rablónak
 
A Miskolci Törvényszék dr. Páricsiné dr. Nagy Ágnes által vezette másodfokú tanácsa a „korláti rablóként” elhíresült elkövetővel szemben az Encsi Járásbíróság által kiszabott büntetést változatlanul hagyta, azaz az jogerőre emelkedett.
 
Enyhítésért fellebbeztek
 
Az elsőfokú bíróság a vádlott férfit „rablás bűntettének kísérletében, magánlaksértés bűntettében, lopás vétségében és folytatólagosan elkövetett lopás vétségében” mondta ki bűnösnek július eleji ítéletében. A kiszabott büntetés 12 év fegyház, valamint 10 év közügyektől eltiltás. Megállapította azt is az elsőfokú bíróság, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Akkor a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett…
 
Nem adott pénzt neki
 
Mint lapunkban is olvashatták, a rablóvá avanzsálódott férfi idén februárban bement a 85 éves nő házába, úgy, hogy felfeszítette az ajtót. Akkor egy 3500 forint értékű baltával távozott. Később, márciusban ismét visszatért az idős asszony házához és bekopogott a bejárati ajtón. Amikor az nő kinyitotta azt, a támadó erőszakkal az ajtót és a sértettet befelé kezdte tolni, miközben azt ordította, hogy „Adjon nekem pénzt, akkor nem bántom”.
 
Amikor az asszony közölte, hogy nincs pénze, a vádlott a férfi mindkét karját megszorította, csavarni kezdte, a nőt a konyhába tuszkolta és csak akkor engedte el, amikor sírni kezdett. Pénzt azonban nem akart adni a támadójának továbbra sem.
 
A férfi egy másik alkalommal két szilvafát vágott ki egy szintén helyi lakos kertjéből.
 
Helyes volt a következtetés
 
A másodfokú bíróság a jogerős ítélet szóbeli indokolásában kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, a bűnösségére levont következtetés helytálló.
Az ítélet tehát másodfokon jogerőre emelkedett, ellene további fellebbezésnek nincs helye.
 
SZB
boon.hu