Jókedvű, politikamentes főzőverseny az Avason

2017.05.30 15:57

Tizenharmadik alkalommal rendeztek az elmúlt hétvégén főzőversenyt az Avason. Ezúttal közel hetven bográcsban rotyogtak az ételek, az alapanyagokat megkapták a versenyzők a szervezőktől, csak a bográcsról és a fűszerekről kellett gondoskodniuk.

A város szinte minden részéből érkeztek családok, baráti társaságok, közösségek, hogy együtt főzzenek, és jól érezzék magukat. A bográcsba valókról a városrész önkormányzati képviselői gondoskodtak. A főzőverseny ötletgazdája Fodor Zoltán MSZP-s képviselő elmondta, annak idején hagyományteremtő szándékkal, a közösség építésére indította útjára a sikeres rendezvényt, a főzőversenyt a továbbiakban is megrendezik.

avasi_fozoverseny_20170527_bl_08_web.jpg

fotó: Beregi László

Glatz Katalin fideszes képviselő arról szólt, hogy szinte minden generáció, és számos politikai párt képviselteti magát, jól megvannak egymással, szép az idő, mindenki finomat főzött. Jakab Péter jobbikos képviselő ugyancsak örömét fejezte ki, hogy hiába van jelen szinte minden miskolci párt, és számos politikus, mégis politikamentes a rendezvény. - A rendezvény az emberekről szól, tudunk egymással leülni, jókat beszélgetni – fogalmazott a politikus.

A főzőversenyre kilátogatott Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is, aki szerint remek ételek készültek, s nem is igazán lényeges, ki nyeri meg a versenyt. A közösség, a kellemes, tartalmas időtöltés a fontos. Az elkészült ételeket Mátyás Rudolf mesterszakács zsűrizte, a három dobogós bográcsot és bográcstartót vihetett haza jutalmul. Számukra tehát már a bogrács is megvan a jövő évi versenyhez.

minap.hu