Jól fizet a rendőrség, ha felismeri a rejtélyes miskolci erőszakolót

2020.11.13 14:14

200 ezer forint ütheti a bejelenti markát.

Egy több mint másfél éves ügynek szeretne utánajárni a rendőrség, amiben a jelek szerint nem sikerült érdemi előrelépést elérni. A tájékoztatás szerint egy miskolci szórakozóhelyen 2019. április 19-én az éjszakai órákban egy ismeretlen férfi erőszakkal közösült egy bódult állapotban lévő nővel. 
 
Az egyenruhásoknak szerencsére sikerült némi információt beszerezni a feltételezett elkövetőről: egy 18-20 éves, megközelítőleg 180 centiméter magas, fekete hajú, átlagos testalkatú férfit keresnek. Egy fantomkép is rendelkezésre áll, hogyan nézhet ki: 
 
Fotó: police.hu
 
Aki felismeri a férfit, annak kétszázezer forint nyomravezetői díjat fizet a rendőrség.
 
Ez az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. A nyomravezető személyét a rendőrség bizalmasan kezeli és szükség esetén a tanú védelmét is garantálják. 
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a képen látható személlyel kapcsolatban, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá a nap 24 órájában elérhető a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszáma, vagy a 112-es – díjmentes - központi segélyhívó szám.
 
police.hu