Jól látható ajándékot kaptak a polgárőrök

2016.07.06 13:59

A Belügyminiszter 200 millió forint támogatást nyújtott a magyar polgárőr mozgalomnak, hogy láthatósági mellénnyel lássák el a szolgálatot teljesítő polgárőröket. Így Borsod-Abaúj-Zemplén megye is kettőezer-ötszáz mellényt kapott.

polgaror_160704_fkcs_4.jpg

fotó: F. Kaderják Csilla

A polgárőröknek három külső ismertetőjelük van: láthatósági mellény, karemblémák kétoldalt és igazolvány jól látható helyen. Most a Belügyminisztérium ajándéka húszezer darab láthatósági mellény volt. Ezek közül Borsod-Abaúj-Zemplén megye kettőezer-ötszázat kapott.

– A miskolciaknak már van ebből a legújabb, 2013-as típusúból, mert a miskolci önkormányzat maximálisan támogatja a polgárőröket, akik a rendőrség szemei és fülei – mondta Cseh László, a Miskolci Bűnmegelőzési Centrum elnöke. – Figyelő és járőrszolgálatot végzünk közterületen, így segítjük a rendőrség munkáját. Ha az újonnan felvett polgárőröknek még nincs egyenruhájuk, a mellényben már kiküldhetjük őket.

polgaror_160704_fkcs_1.jpg

Cseh László elmondása szerint a megyében kettőszázöt egyesület van, és nem mindegyik rendelkezik olyan támogatási háttérrel, mint a nyolc miskolci. Így a kisebb létszámú egyesületek kapnak az ajándékból. Az országos létszám egyharmada kapott most láthatósági mellényt.

minap.hu