Jól sikerült az Újpest-stadion felújítása, csak épp focizni nem lehet benne

2017.01.26 19:02

Megtörtént a hatósági bejárás a Megyeri úti stadionban, és a nehezen alakuló felújítás után el is hasalt a létesítmény az ellenőrzésen. Az ÁNTSZ, a mentők, a rendőrség és a katasztrófavédelem nem adta áldását.

Jól sikerült az Újpest-stadion felújítása, csak épp focizni nem lehet benne

Nem kezdeményezheti a Magyar Labdarúgó-szövetségnél (MLSZ) az Újpest FC a Megyei úti stadion hitelesítését, bár a létesítmény felújítási munkái befejeződtek. A Szusza Ferenc Stadion szerdai bejárásán ugyanis az állapították meg az illetékes hatóságok - ÁNTSZ, mentők, rendőrség, katasztrófavédelem -, hogy

  •     a stadion nem felel meg a sporttörvény előírásainak,
  •     nem működik a stadion biztonsági és beléptető rendszere,
  •     nem fejeződött be a műszaki átadás-átvétel,
  •     nincs használatbavételi engedélye.

A hiánypótlás után újabb hatósági bejárás következik, és csak az után kérheti a futballklub a pálya hitelesítését - olvasható az MLSZ honlapján. Február elejéig van lehetőség a klubnak a hibák elhárítására, hogy a pálya alkalmassá váljon az OTP Bank Liga mérkőzéseinek befogadására.

A Szusza Ferenc Stadion befogadóképessége a felújítás után 13 501-ről 12 670-re csökkent, a hazai és a vendégszurkolók szektora felcserélődött, a vendégszektorban 2620 szurkoló fér el. A mosdókat felújították, újabb büféhelyiségeket alakítottak ki, felújították a sajtónak biztosított részt is a lelátón.

A stadion felújítása eléggé elhúzódott: az Újpest FC november elején 63 pontból álló hibalistát adott ki, ugyanis a klub által felkért szakértő is számos hiányosságot talált: balesetveszélyes széktatrókról, burkolatlan vezetékekről, hézagos ajtókról, esztétikai hiányosságokról számolt be.

hvg.hu