Jön a csúcspont: autómentes nap kedden Miskolcon

2015.09.21 18:34

Az Európai Mobilitási Hét Miskolcon megszervezett egyhetes kampánya kedden éri el a csúcspontját az Európai Autómentes Nap megrendezésével. A rendezvények miatt reggel fél 8 és délután 4 óra között lezárják a Kálvin János út Erzsébet tér és Művészetek Háza közötti szakaszát.

A belváros felé irányuló forgalmat a Papszerre terelik. Az útszakaszon az autóbusz-közlekedés zavartalan – tájékoztat közleményében a miskolci polgármesteri hivatal. Kérik egyúttal az autóval közlekedőket, hogy kerüljék el ezt a szakaszt.

A lezárt részeken, valamint a Szent István téri parkolóban és a Belvárosi Ligetben sportversenyeket, a városbarát közlekedést és a biztonságos kerékpáros-közlekedést népszerűsítő programokat rendeznek.

Az MVK Zrt. kedden minden tömegközlekedési járművön ingyenes utazást biztosít az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára, 2 felnőtt és 2 gyermek részére.

A mobilitási héten a kerékpárosok 50 százalékos kedvezménnyel látogathatják a Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria kiállításait, valamint az Állatkertet, a lillafüredi idegenforgalmi barlangokat és a Diósgyőri várat.

minap.hu