Jön a hidegfront

2015.06.18 17:58

Pénteken újabb hidegfront éri el a térséget, emiatt a hétvégén több helyen várható csapadék, leginkább az ország keleti területein, többfelé megélénkül, néhol megerősödik a szél is. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hétvégén jellemzően 20 Celsius-fok körüli maximumokra lehet számítani: néhol 26 fok is lehet, de másutt - Keleten - csak 19 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken a napsütés mellett elszórtan, főként északkeleten és délnyugaton zápor, egy-egy is zivatar kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között alakul.

Szombaton főként délután várható elszórtan zápor, egy-egy zivatar. Hajnalban 9-15, napközben 19-24 fokig között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap az ország nagy részén sok, keleten viszont kevesebb napsütésre lehet számítani. Északkeleten, keleten több helyen, nyugaton és középen néhol valószínű zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. Hajnalra 7-13 fok közé hűl a levegő, a nappali maximumok várhatóan 20-24 fok között alakulnak.

Az előrejelzés szerint hétfőn már csak elszórtan lehet egy-egy zápor, délután 23-27 fokot mérhetünk.

met.hu