Jön a nyári kiárusítási hullám: mutatjuk, hol lesznek a legnagyobb akciók

2016.06.10 18:45

A legkisebb erkélyt vagy teraszt is feldobja egy kényelmes függőszék, egy grill vagy néhány csinos balkonláda. Bár a tavasz első hónapjaiban indul a kerti szezon, még csak most jön az igazi nyár, és ezzel együtt az az időszak, amikor nagyon olcsón lehet hozzájutni ezekhez a termékekhez. Utánajártunk, hogy mi az idei nyár slágere, és mikor kezdődnek a kiárusítások.

 

Március óta várják a vevőket a kertészetek, hiszen az első napsütéses hétvégétől a kertes házakban és erkélyes lakásokban élők szívesen használják otthonuk külső részeit. Idén pont a tavasz elején vonták vissza a vasárnapi boltzárat, amitől az áruházláncok jelentős forgalomnövekedést vártak. Mivel közbeszólt a rossz idő, a kerti bútorok értékesítése hullámzó volt az elmúlt hónapokban, de júniustól mindenképp növekedést várnak az érintett piaci szereplők: folyamatos akciókkal is igyekeznek ösztönözni a vásárlókat, valahol pedig már június végén megkezdik a kiárusítást.

Ezt veszi most mindenki

Az idei nyár slágerei a függőszékek és a rattan kerti bútorok, a KIKA szerint a vásárlók az interneten gyűjtött információkkal felszerelkezve egyre jobban figyelnek arra, hogy minőségi és tartós tárgyakat vásároljanak otthonukba.

Ahhoz, hogy ezeket meg is tartsák hosszú éveken át, design szempontjából egyre inkább az időtlen darabok válnak kedveltté - mondta el a lakberendezési lánc a Pénzcentrumnak.

A Praktikernél szintén a rattan a sláger, illetve a rattan hatású műanyag és a műrattan termékek, és nagyon sok fogy az apró kerti dekorációs termékekből, például a különböző állatfigurákból, kerti törpékből, szélforgókból, gyertyákból és gyertyatartókból.

A Starplus Műanyaggyártó Kft. szerint a trendek mellett pénztárcafüggő is, hogy ki mit vásárol. Bár ők is úgy látják, hogy az elmúlt években egyre népszerűbbek a műrattan bútorok, ebben a kategóriában egy alumíniumvázas 4-6 személyes garnitúra 250 - 300 ezer forintnál kezdődik.

 

A legkisebb erkélyeket így kell feldobni

Rengeteg apró trükk van, amivel a legkisebb balkonokat is barátságossá, otthonossá lehet tenni: meghitt hangulatot teremtenek a dizájnos gyertyatartók, különféle színű gyertyákkal, és az erkélyre függeszthető lampionok vagy a balkonládákba is beleszúrható szolárlámpák, virágokból pedig soha sem elég - tudtuk meg a Praktikertől.

A Starplus szerint teraszokra ideálisak még a 2-3 főre méretezett, összecsukható asztalból és székekből álló garnitúrák, illetve a vidám színekben (lila, pink, limezöld, azúrkék) egyre több helyen beszerezhető virágtartók, balkonládák.

 

Mikortól lesz mindez nagyon olcsó?

A kerti bútorok vásárlására már a szezon kezdetétől, március végétől ösztönzik az áruházláncok a vásárlókat, és nyáron is folyamatosak az akciók, nyár közepétől pedig a legtöbb helyen már féláron lehet beszerezni ezeket a kelékeket. A KIKA-ban most 40 százalékos kedvezménnyel kínálják ezeket a termékeket, június 22-én pedig már kiárusítás indul, ami akár 50 százalékos kedvezményt is jelenthet, és nemcsak kerti bútorokra, hanem minden másra is.

A Praktikernél is folyamatosak a kedvezmények a kerti bútorokra, június 12-ig például 15 százalékkal olcsóbban lehet hozzájutni a webshopban megrendelt termékekhez. A kiárusítások - a készletek függvényében - július utolsó hetétől várhatóak. A Starplus szerint egyértelműen a május és június első fele a csúcsidőszak kerti bútorok vásárlása terén, július közepétől pedig a gyártók és forgalmazók jellemzően a készletek kiárusítást szervezik, és ez náluk sem lesz másképp.

penzcentrum.hu