Jótékonysági borárverés: kétmillió forintot "licitáltak össze" az autista alapítványnak

2017.12.06 07:23

Második alkalommal szervezett kedden borárverést Demeter Ervin megyei kormánymegbízott. Idén a borokért kapott teljes összeget a Miskolci Autista Alapítvány kapta, amely a fűtésrendszerének a korszerűsítésére fogja azt költeni.

fotó: Mocsári László
 

Valamivel több mint kétmillió forintot "licitáltak össze" a cégek képviselői és magánszemélyek, akik ezúttal is különleges, máshol nem vásárolható borokért versenyeztek egymással. A cél azonban most nem a gyűjtemények gyarapítása, hanem a jótékonykodás volt.

– Természetesen ez is, mint minden karácsony előtti árverés, jótékonysági rendezvény – mondta el érdeklődésünkre Demeter Ervin. – Tavaly csaknem hárommillió forint jött össze, így nem volt kérdés, hogy idén is megtartjuk az eseményt. Egy évvel ezelőtt leginkább én ajánlottam fel borokat, idén már négyen csatlakoztak hozzám. Muzeális tételekről van szó, csak olyan bor került kalapács alá, amit máshol nem lehet megvenni - tette hozzá a kormánymegbízott.

bor_arveres_171205ml_25.jpg

Szalkainé Haraszti Krisztina, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, nagyon örülnek a felajánlásnak, amit a fűtésrendszerük felújítására szeretnének fordítani. – Idén vagyunk huszonöt évesek. Az alapítvány annak idején azzal a céllal jött létre, hogy támogassa egy oktatási-nevelési intézmény létrehozását az autista fiatalok számára - nyilatkozta.

bor_arveres_171205ml_24.jpg

minap.hu