Jött az alkoholszonda, ami pozitív értéket mutatott

2016.09.07 15:01

A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ittas járművezetők kiszűrésére.

A szonda buktatta le a sofőrt...

Folyamatosak a közúti ellenőrzések a megyében. Egy ózdi sofőr ennek ellenére szeszes­ital-fogyasztás után és jogsi nélkül volán mögé ült.

 

Az ózdi eset

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság sajtóreferense elmondása szerint „járművezetés ittas állapotban vétség” elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy helyi sofőrrel szemben. A rendőrök Ózdon, a Bolyki úton szeptember 2-án 23 óra 18 perckor ellen­őriztek egy személygépkocsival közlekedő férfit. A helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A sofőrt előállították a rendőrkapitányságra.

Mint megtudtuk, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében augusztus 29-e és szeptember 4-e között 72 közúti közlekedési baleset történt, ebből 5 esetben volt ittas sofőr az okozó.

Az adott időszakban 21 olyan ittas járművezetővel szemben indult büntetőeljárás, akiknél a rendőrök a helyszínen azonnal bevonták a jogosítványukat, illetve 7 sofőrrel szemben indult közigazgatási hatósági eljárás. A járőrök továbbá 29 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

 

A közlekedés biztonságáért

„Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára – emelte ki Dobi Tamás. – A főkapitányságnak éppen ezért elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. ”

 

Elfogadhatatlan kockázat

A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság